Από τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αθήνας θα μπορούν να δανειοδοτούνται μέσα από ένα νέο πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ. Γύρω στις 50.000 επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τα νέα δάνεια.

Το συνολικό ύψος τους ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ και, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν οι πρόεδροι της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, δικαιούχοι είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών από 50.000 μέχρι 5 εκατ. ευρώ και εφόσον παρουσιάζουν κερδοφορία σε δύο από τις τελευταίες τρεις διαχειριστικές χρήσεις.

Προϋπόθεση, επίσης, είναι οι επιχειρήσεις αυτές να λειτουργούν τουλάχιστον τρία χρόνια και να μην έχουν δυσμενή στοιχεία στον «Τειρεσία».

Τα δάνεια είναι για κεφάλαια κίνησης και η διάρκεια χρηματοδότησης φτάνει τα πέντε χρόνια. Δίνεται επίσης ένας χρόνος ως περίοδος χάριτος (για το κεφάλαιο), ενώ το ύψος του δανείου μπορεί να ανέλθει μέχρι το 20% του κύκλου εργασιών και το ανώτερο ποσό είναι έως 500.000 ευρώ.

Επίσης, για να είναι μικρότερες οι δόσεις στην αρχή της αποπληρωμής του δανείου το 30% του ποσού μεταφέρεται για το τέλος της περιόδου. Το επιτόκιο για τα δάνεια είναι το «προνομιακό» της Τράπεζας Πειραιώς 7,2% και για δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις το επιτόκιο είναι 8,15% (πλέον της εισφοράς 0,6% του Ν. 128/75).

Οσοι επιθυμούν να πάρουν δάνειο θα υποβάλλουν τις αιτήσεις και τον φάκελο στις υπηρεσίες του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7), όπου εκεί θα γίνεται προέλεγχος.

[via]

No Responses

Leave a Reply