Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε σήμερα ότι διεξάγεται έρευνα για το θέμα του υπό κυπριακή σημαία πλοίου, που αγκυροβόλησε στα ανοικτά του λιμανιού της Λεμεσού και στο οποίο διεξάγεται νηοψία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι "κάνουμε υπεύθυνους χειρισμούς, δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να κάνω σχόλια, τα οποία θα έχουν συνέχεια και, τέλος πάντων, να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, διότι είναι ένα πρόβλημα για μας το ότι είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε πλοίο υπό κυπριακή σημαία το οποίο μεταφέρει αυτά που μεταφέρει, που είναι σε αντιπαράθεση ή σε αντίθεση με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας".

"Κάνουμε έρευνα τί μεταφέρει και για αυτό σας είπα ότι πρέπει να χειριστούμε αυτά τα πράγματα πολύ υπεύθυνα και με πολλή σοβαρότητα χωρίς πολύ θόρυβο στα μέσα", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν αυτό που μεταφέρει το πλοίο είναι σε αντίθεση με όσα προνοεί το Συμβουλίου Ασφαλείας ή κατά πόσο υπάρχει καταγγελία για αυτό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι "κάνουμε έρευνα, όπως σας είπα, με πολλή σοβαρότητα", προσθέτοντας ότι ''αυτά θα διευκρινιστούν και θα τοποθετηθούμε".

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού είπε ότι η κυπριακή Κυβέρνηση θα χειριστεί υπεύθυνα το θέμα του πλοίου και ότι η "κυπριακή Κυβέρνηση θα χειριστεί υπεύθυνα αυτό το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους". Ο κ. Κυπριανού είπε ότι "αυτά είναι λεπτά ζητήματα, γι' αυτό όσα λιγότερα λέγονται τόσο το καλύτερο".

[via]

No Responses

Leave a Reply