Νέο επεισόδιο ιπτάμενου παπουτσιού και μάλιστα πάλι με στόχο ένα προεδρικό κεφάλι είχαμε κατά την επίσκεψη του Κινέζου πρωθηπουργου Γουεν Τζιαμπαο στην Βρετανία, σύμφωνα με την Deutsce welle.
Η επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στο Λονδίνο στιγματίστηκε από επεισόδια μεταξύ ακτιβιστών για το Θιβέτ και αστυνομίας, που οδήγησαν σε πέντε συλλήψεις την Κυριακή.
Πριν από την επίσκεψη στο Κέιμπριτζ ο κ. Τζιαμπάο είχε συνομιλίες στην Ντάουνινγκ Στριτ με το Βρετανό ομόλογό του. Ο Κινέζος πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην οικονομία, ως πρώτο και βασικό βήμα εξόδου από την κρίση. Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στις ευκαιρίες στενότερων εμπορικών και επενδυτικών διμερών δεσμών.
Ούτε αυτήν την φορά όμως δεν βρήκε τον κεφάλι για το οποίο προοριζόταν. Μια ατυχής στιγμή, που μας φέρνει στο νου την απίθανη σκηνή με τον πρώην πλανητάρχη. Πως να ξεχάσει κανείς την ακαριαία αντίδραση του προέδρου Μπους στο ευθύβολο βολέ του Ιρακινού δημοσιογράφου.
Αίσθηση προκαλεί η ικανότητα ελέγχου της ελεύθερης διακίνησης της ειδησης απο την Κινέζικη κυβέρνηση, αφου το περιστατικό δεν έγινε γνωστό από τα μέσα της Κίνας. Η είδηση που ''πέρασε'' στην χώρα ήταν ότι η Αγγλία ζήτησε συγνώμη για ένα ασήμαντο περιστατικό.

No Responses

Leave a Reply