Ένα Όσκαρ περιμένει τον σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ, για την ταινία του με τίτλο Slumdog Millionaire που ήταν η μεγάλη νικήτρια των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών που απονεμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στο Λος Αντζελες.

Η ταινία εξιστορεί την περιπέτεια ενός νεαρού από τις φτωχογειτονιές της Ινδίας που καταφέρνει να αποκτήσει δόξα και χρήμα μέσα από το διάσημο τηλεπαιχνίδι Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;

Η ταινία Slumdog Millionaire κοντραρίστηκε με ταινίες όπως : Η Απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον τού Ντέιβιντ Φίντσερ, Frost/Nixon τού Ρον Χάουαρντ, Ο Σκοτεινός Ιππότης τού Κρίστοφερ Νόλαν και Milk τού Γκας Βαν Σαντ.

Για την ιστορία,το Όσκαρ σκηνοθεσίας παραδοσιακά απονέμεται στον νικητή των βραβείων του σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών,και μόνο έξι φορές στην ιστορία του θεσμού,το βραβείο απονεμήθηκε σε άλλον σκηνοθέτη.

Η μεγάλη βραδιά έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου και το σίγουρο είναι ότι φέτος για ακόμα μια χρονιά θα γίνει μάχη για το χρυσό αγαλματίδιο.

No Responses

Leave a Reply