Νοτίους ανέμους 8 και στο Ιόνιο έως 9 Μποφόρ και άνοδο η θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Ανεμοι: Ανατολικοί με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Ανεμοι: Ανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στις βορειότερες περιοχές, όπου τις πρωϊνές ώρες υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και αργότερα 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στις βορειότερες περιοχές, όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το απόγευμα 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγίου και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: ΕΜΥ

No Responses

Leave a Reply