Αγωγή ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών εναντιον του Λακη Λαζοπουλου κατέθεσε ο δικηγόρος κ. Μ. Σαλαβράκος, για λογαριασμό-1ον του κόμματος του ΛΑΟΣ και-2ον του προέδρου του και βουλευτή κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.Οπως αναφέρεται στην αγωγή: «Στις 25 Ιανουαρίου 2009 μεταδόθηκε από τον ΑLPHΑ η τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο “Oταν ο Λάκης δεν είναι εδώ”. Στην εκπομπή με τον παράτιτλο ”Σου πάει το μουστάκι Γιώργο” εικονίστηκε ο πρόεδρος του κόμματός μας και δεύτερος εξ ημών με αλλοίωση της όψης του, από τεχνική προσθήκη στην εικόνα μουστακίου χιτλερικού τύπου.

Παράλληλα
ακουγόταν ηχητικά η φράση του τραγουδιού “Ολα σε θυμίζουν”. Στη συνέχεια ακουγόταν γερμανικό εμβατήριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αμέσως μετά η εικόνα του Χίτλερ. Από το σύμπλεγμα εικόνας, γραφής και ήχου γινόταν σαφής σύνδεση του αρχηγού του κόμματος και των ιδεών μας με την απεχθή σε εμάς κατ’ επανάληψη αποκηρυγμένη χιτλερική και φασιστική νοοτροπία, η οποία έχει αποδοκιμαστεί από κάθε σώφρονα άνθρωπο.Από την προβολή αυτού του άθλιου κατασκευάσματος προκύπτει ότι ο πρώτος των εναγομένων και οι λοιποί συνεργάτες του, έχοντας προφανώς διαφορετική πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση από εμάς και ενεργούντες με δόλιο τρόπο, προσπάθησαν να δημιουργήσουν στην κοινή γνώμη αποστροφή εναντίον μας και εναντίον των οπαδών μας, οι οποίοι κατά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις υπερβαίνουν το ποσοστό του 5,7% του εκλογικού σώματος».


Ο δημοφιλής καλλιτέχνης δήλωσε πως πρόκειται απλα για σάτιρα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδειξε την ανοχή του στην τέχνη προχωρώντας σε αγωγη.''Όλα έχουν ένα όριο πόσο μάλλον όταν αναφέρεσαι σε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο αρχηγό κόμματος' δήλωσε ολο κατανόηση.

1 Response

  1. pali se eklepse o alitis tou troktikou
    http://troktiko.blogspot.com/2009/02/6.html

Leave a Reply