Δύσκολοι καιροί και για δισεκατομμυριούχους. Σύμφωνα με το περιοδικό FORBES o αριθμός τους μειώθηκε κατά το 1/3. Από 1125 που ήταν πέρυσι έφτασαν φέτος μόλις τους 793, με την μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στους δισεκατομμυριούχους της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Ινδίας. Ο Μπιλ Γκέιτς από τρίτος που ήταν πέρυσι επέστρεψε στην κορυφή του καταλόγου, με περιουσία 40 δισ. δολαρίων.

Στην τρίτη θέση εφέτος βρίσκεται ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, με περιουσία που φθάνει στα 35 δισ. δολάρια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος δισεκατομμυριούχος είχε το 2008 σχεδόν 4 δις δολάρια, ενώ φέτος μετά βίας τρία δις. Η πόλη της Νέας Υόρκης αντικατέστησε εξάλλου τη Μόσχα στην πρώτη θέση του καταλόγου με τις πόλεις που φιλοξενούν τους δισεκατομμυριούχους.

Στα αξιοσημείωτα είναι το όνομα του Μεξικανού βαρόνου ναρκωτικών, Χοακίν «Σόρτι» Γκούσμαν, που είναι ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους. Ο Γκουσμαν έχει συσσωρεύσει περιουσία ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Στην θέση 149 της λίστας και μια ελληνική συμμετοχή η οικογένεια Λάτση η περιουσία της οποίας φτάνει τα 3,8 δις δολάρια.

Alpha

No Responses

Leave a Reply