Ανεκπαίδευτοι είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι έχουν αναλάβει την ασφάλεια του πρωθυπουργού της χώρας.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από σοβαρό περιστατικό που συνέβη προχθές το βράδυ με αστυφύλακα της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία στο σπίτι του κ. Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα.

Ενώ επέστρεφε με τζιπ, μαζί με άλλους συναδέλφους του, από το σπίτι του πρωθυπουργού, αυτοτραυματίστηκε με το υπηρεσιακό του πιστόλι στον μηρό και σώθηκε γιατί έτυχε να βρίσκεται έξω από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η σφαίρα έπληξε κεντρική αρτηρία, με συνέπεια να υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία και η ζωή του να κρέμεται, στην κυριολεξία, από μία κλωστή.

Ηταν τυχερός γιατί το περιστατικό συνέβη στην είσοδο ακριβώς του νοσοκομείου και αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου, έπειτα από επέμβαση, οι γιατροί σταμάτησαν την αιμορραγία.

Εάν, ανέφεραν χθες επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., το ατύχημα είχε συμβεί σε περιοχή μακριά από νοσοκομείο, είναι βέβαιο ότι ο αστυνομικός δεν θα ζούσε...

Την ώρα που μπήκε στο χειρουργείο, είπαν, είχε χάσει πολύ αίμα.

Το περιστατικό συνέβη ενώ η διμοιρία του αστυνομικού επέστρεφε στη βάση της στου Γουδή.

Οπως είπαν συνάδελφοι του αστυνομικού, τους είπε ότι τον ενοχλούσε, όπως κάθονταν στο πίσω κάθισμα του τζιπ, το πιστόλι και πήγε να το βγάλει.

Ενώ το τράβηξε από τη θήκη, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με συνέπεια η σφαίρα να τον βρει στον δεξιό μηρό.

Για το περιστατικό διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έρευνα.

Πάντως, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της έρευνας, ο τραυματισμός του αστυφύλακα επαναφέρει το μεγάλο έλλειμμα εκπαίδευσης του προσωπικού, που παρατηρείται στην Αστυνομία.

Ο δε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, πριν από λίγο καιρό είχε στείλει σήμα σε όλες τις υπηρεσίες, στο οποίο ανέφερε ότι το προσωπικό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με τα όπλα του.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ (http://ethnos.gr)

No Responses

Leave a Reply