Μετά την υπόθεση Ολγάτς, ένας ακόμα αξιωματικός των Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκίας φέρεται να έδωσε διαταγή να εκτελεστούν δεκάδες Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, που είχαν συλληφθεί στο χωριό Ασσια, τον Αύγουστο του 1974.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κύπρου, ο Τούρκος ταγματάρχης, Μεχμέτ Γιουνγκιορμούς, ζήτησε από τους ανωτέρους του, μέσω ασυρμάτου, οδηγίες για τους αιχμαλώτους. Η απάντηση ήταν «Φορτώστε τους στο τρένο!». Το δημοσίευμα, που στηρίζεται σε μαρτυρία Τούρκου στρατιώτη, αναφέρει ότι τη διαταγή εκτέλεσαν ο λοχαγός Ερτζάν Σαντίκ και δύο υπαξιωματικοί με όπλα τύπου Τόμσον.

Οι Τούρκοι έθαψαν τους 70 Ελληνοκύπριους σε τρία πηγάδια στην περιοχή Ορνίθι κοντά στο χωριό Αφάνεια, που σήμερα βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Τουρκοκύπριος από την Αφάνεια επιβεβαίωσε στην εφημερίδα τα διαδραματισθέντα.

Πόσοι ακόμα πρέπει να ομολογήσουν για να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών; Την στιγμή που ακόμα και οι ίδιοι οι Τούρκοι δυσφορούν με το παρελθόν τους και διατάσσουν έρευνες εμείς ακόμα περιμένουμε, κάνοντας τα κόκαλα των εκατοντάδων νεκρών να τρίζουν

No Responses

Leave a Reply