Να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση των "δίκαιων αιτημάτων" των αγροτών κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος επισκέφθηκε τους αγρότες που έχουν αποκλείσει τον συνοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αναφερόμενος στο πακέτο παροχών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τους αγρότες, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε πως «το πακέτο αυτό δεν διαμορφώνεται αυθαίρετα και μετά κάνουμε μία διαίρεση όπως τη θέλουμε, αλλά διαμορφώνεται με πρόσθεση, σύμφωνα με τις ανάγκες» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συμπληρώνεται με σοβαρά μέτρα, προκειμένου να εξασφαλίσει μία επιβίωση όχι λίγων εβδομάδων, αλλά να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της περιφερειακής Ελλάδας».

Σχολιάζοντας τα επεισόδια στον Πειραιά, μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, ο κ. Αλαβάνος καταδίκασε τις ενέργειες των τελευταίων. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την ένοπλη επίθεση το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και διερωτήθηκε «πώς την ίδια ημέρα είχαμε αυτή την ενέργεια, όταν όλη η ελληνική κοινωνία ήταν αγανακτισμένη με τη βία της αστυνομίας ενάντια στους Κρήτες αγρότες». Τόνισε ότι «το συγκεκριμένο γεγονός αποπροσανατολίζει από την πραγματική βία» και πρόσθεσε πως «δυστυχώς, τέτοια γεγονότα βγάζουν την κυβέρνηση από τη δύσκολη πολιτικά θέση». Στη συζήτηση που είχε με τους αγρότες, ο κ. Αλαβάνος πρότεινε τη διαμόρφωση, σε πανελλαδικό επίπεδο, ενός ενιαίου αγροτικού κινήματος, που να μην υπόκειται σε κάποιο κόμμα και να καλύπτει με δίκαιο τρόπο όλους. Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι ο υπουργός θα πρέπει να δηλώσει ότι τίποτε δεν ισχύει, επειδή η οικονομία που εφαρμόστηκε «έχει καταρρεύσει».

Οι αγρότες δήλωσαν ικανοποιημένοι από την επίσκεψη του κ. Αλαβάνου στο μπλόκο του Προμαχώνα, επειδή, όπως είπαν, είναι ο μοναδικός αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας κόμματος που τους επισκέφθηκε, ενώ του ζήτησαν να παραβρεθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στις δίκες των αγροτών, κάτι που ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε. Τον κ. Αλαβάνο συνόδευαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου και στελέχη του κόμματος.

1 Response

  1. alavano mporei na min eisai apo tin kriti alla exeis leventiki kardia...oloi oi alloi einai ksepoulimeni
    enas neos agrotis

Leave a Reply