Η κατάταξη του πρώτου αγώνα στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 αλλάζει για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ημέρες. Σύμφωνα με απόφαση των αγωνοδικών του Grand Prix της Μαλαισίας ο Lewis Hamilton χάνει την τρίτη θέση που το δόθηκε στον αγώνα και μηδενίζεται.

Ο περυσινός Παγκόσμιος πρωταθλητής ακυρώθηκε μετά από ανάλυση των νέων στοιχείων που είχαν στα χέρια τους οι αγωνοδίκες, οι οποίοι επανεξέτασαν την υπόθεση προσπεράσματος του Jarno Trulli στον Hamilton ενώ στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο ιταλός πιλότος της Toyota είχε βγει εκτός πίστας με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του και να τον περάσει ο Hamilton. Μετά από μερικές στροφές ο Trulli επανέκτησε τη θέση του προσπερνώντας τον αντίπαλό του. Αρχικά, οι αγωνοδίκες του αγώνα στην Αυστραλία θεώρησαν την κίνηση αυτή του 34χρονου αντικανονική, χρεώνοντάς τον με 25 δευτερόλεπτα ποινής. Ετσι, ο Trulli κατρακύλησε από την τρίτη που τερμάτισε στον αγώνα στην δωδέκατη.

Ο πιλότος της Toyota ισχυριζόταν πως ο Hamilton επιβράδυνε το ρυθμό του, γεγονός που τον έκανε να πιστεύει ότι αντιμετώπιζε κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Όταν ο Hamilton ρωτήθηκε από τους αγωνοδίκες αν ίσχυε κάτι ο βρετανός το αρνήθηκε, θεωρώντας ότι ο αντίπαλός του τον προσπέρασε παράνομα.

Μετά όμως από εξέταση των ενδοεπικοικωνιών των δύο ομάδων και ιδίως της McLaren Mercedes αποδείχθηκε ότι ο Lewis Hamitlon είχε εντολή από την ομάδα του να αφήσει τον Trulli να περάσει και να ανακτήσει την τρίτη θέση.

Eτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αγωνοδίκες στη Μαλαισία, θεώρησαν άδικη την ποινή στο Jarno Trulli, στον οποίον δόθηκε ξανά η τρίτη θέση στον αγώνα, και κατέκριναν τον Leiws Hamilton και την ομάδα του διότι όπως είπαν υπήρχε σκοπιμότητα γεγονός που οδήγησε στην και παραπλάνησή τους.

Μετά τα από την ανακoίνωση της FIA, η McLaren-Mercedes απομάκρυνε προσωρινά τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας Dave Ryan.

Naftemporiki

No Responses

Leave a Reply